Καβάλα: Συλλαλητήριο ακροδεξιών και επίθεση σε κατάληψη που απωθήθηκε

Φώτο αρχείου

Χθες, Δευτέρα 18/6, ομάδες ακροδεξιών διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή μέρα πορεία ενάντια στη συμφωνία για το Μακεδονικό, παράλληλα, έπεσαν πάνω στην περιφρούρηση της κατάληψης, όταν περνούσαν από τα στενά της Βύρωνος 3. Ακολούθησε λεκτική διαμάχη και έπειτα οι κατασταλτικές δυνάμεις σε συνεργασία με νεοναζί επιτέθηκαν στην περιφρούρηση και απωθήθηκαν.

Δείτε βίντεο από τις συγκρούσεις

 

Αναλυτικά το κείμενο που δημοσιεύτηκε στο mpalothia.net:

Σήμερα, Δευτέρα 18/6, οι φασίστες της Πατριωτικής Κίνησης Καβάλας, διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή μέρα πορεία ενάντια στη συμφωνία για το Μακεδονικό. Και αυτή τη φορά, περίπου 100 φασίστες και άλλα εθνοζόμπι εκμεταλλεύτηκαν τις πολιτικές συγκυρίες για να ξεμυτίσουν από τις τρύπες τους.

Φυσικά, όλες αυτές τις μέρες, έχει δημιουργηθεί εμφυλιακό κλίμα από όλο το δεξιό συρφετό, με αποκορύφωμα το δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου Χ. Πριονίδη. Ο εν λόγω δημοτικός σύμβουλος της ΝΔ, τις προηγούμενες ημέρες άδειασε το ακροδεξιό του παραλήρημα (1), καλώντας τους πάντες να σπάσουν μαγαζιά και αυτοκίνητα αριστερών, βουλευτών και μη. Την επόμενη μέρα ανακάλεσε σα γνήσιος Μπαρμπαρούσης τις δηλώσεις του, μα η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Στη σημερινή πορεία των ασπόνδυλων, όταν περνούσαν δίπλα από τα στενά της Βύρωνος 3, έπεσαν πάνω στην περιφρούρηση της κατάληψης. Ακολούθησε λεκτική διαμάχη και έπειτα, μπάτσοι και ναζί, με εμφανή επιθετική πρόθεση και συνεργασία, όπως φαίνεται και στα βίντεο(2), φωνάζοντας εθνικιστικά συνθήματα, επιτέθηκαν στην περιφρούρηση και απωθήθηκαν, με αποτέλεσμα η σύμπραξη μπάτσων- φασιστών να αποχωρήσει. Μέσα στο χαφιεδότσουρμο που επιτέθηκε μαζί με τους μπάτσους, ξεχώρισαν οι Δημήτρης Τόνιος, Μάριος Γρηγοριάδης και Τριαντάφυλλος Αλεξανδρίδης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που μπάτσοι και ναζί επιτίθονται συντεταγμένα στην κατάληψη Βύρωνος 3 με «αριστερή» κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο είχε επαναληφθεί άλλωστε και κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μίσους των Ιμίων, τον Ιανουάριο του 2015.

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε χιλιάδες φορές. Συγκεντρώσεις όπως αυτές των Μακεδονικών συλλαλητηρίων, διοργανώνονται από φασιστικούς θύλακες και αποτελούν ορμητήρια σε καταλήψεις και κοινωνικούς χώρους. Όπως συνέβη και στο Μακεδονικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη με τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.

Σε ανακοίνωση τους, οι φασίστες καλούνε για τρίτη συνεχόμενη μέρα συγκέντρωση δηλώνοντας ότι δε θα σταματήσουν μέχρι να ακυρωθεί η συμφωνία Τσίπρα- Ζάεφ. Όσες φορές και να μαζευτείτε, όσες φορές και να πλησιάσετε τις γειτονιές μας, πάντα θα μας βρίσκετε απέναντί σας.

Αύριο Τρίτη 19/6, καλούμε σε γενική περιφρούρηση ενάντια στις μισαλλόδοξες συγκεντρώσεις που μόνο σκοπό έχουν την εκμετάλλευση και τη διάχυση ρατσιστικού μίσους.

ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΕΛΑΤΕ ΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙΑ,

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΕΣ/ΣΙΣΤΡΙΕΣ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα