Καίγεται η Κύπρος-Νεκρός ένας πυροσβέστης (Βίντεο)

ImageHandler (2)Τραγωδία στην Κύπρο καθώς την ώρα που η πύρινη λαίλαπα κατακαίει το νησί, ανακοινώθηκε από την αστυνομία πως ένας δασοπυροσβέστης έχασε τη ζωή του. Παράλληλα, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχουν και δύο τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση. Για «τραγική κατάσταση» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται η Κύπρος, με την πυρκαγιά, που ξέσπασε την Κυριακή, να μαίνεται ανεξέλεγκτη σε τρία μέτωπα, κοντά στα Σπήλια, τα Καννάβια και την Αγία Ειρήνη, με την οικολογική καταστροφή να είναι τεράστια αφού έχουν καεί, μέχρι στιγμής, γύρω στα 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, ενώ οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Λόγω της κατάστασης έχουν εκκενωθεί μοναστήρια και αποθήκες με πυρομαχικά σε στρατόπεδα της περιοχής. Πυρομαχικά και εικόνες αξίας εχουν μεταφερθεί σε ασφαλές περιβάλλον.

Η Ελλάδα έχει στείλει ήδη δύο καναντέρ ενώ στέλνει ακόμη δύο super puma για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Ο πρόεδρος ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, τονίζοντας «Ήδη έχουμε επικοινωνήσει και θα σταλούν άλλα δύο super puma, τα οποία πιστεύω θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο που επιτελούν άλλα 14 πτητικά μέσα».

Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την προσπάθεια κατάσβεσης  και ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν στο έργο της κατάσβεσης.  Οι δηλώσεις του Κύπριου Προέδρου έγιναν μετά τη συνεδρία όλων των αρμοδίων για τη φωτιά φορέων, όπου και εξέφρασε την ευχή για σύντομη ανάρρωση των δύο πυροσβεστών που τραυματίστηκαν. «Είναι ανεπανόρθωτες καταστροφές μέσα από την απροσεξία, την αμέλεια ή την άρνηση να δεχθούμε τους κινδύνους που προκαλούν πραγματικά τραγικές συνθήκες για τις κοινότητες της υπαίθρου»  δήλωσε,

Στη φωτιά επιχειρούν συνολικά 66 πυροσβεστικά οχήματα  με 314 πυροσβέστες.

 

Πηγή βίντεο: sigmalive

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα