Κίνημα Αλλαγής: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί ζωές

Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής εξέδωσε ανακοίνωση για το «έγκλημα απερίγραπτης βίας» που συνέβη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

«Δεν υπάρχει ακριβότερο κόσμημα από τη ζωή. Κανένας άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί βία και να αφαιρεί ζωές.H Ελληνική πολιτεία δεν επιβάλει την θανατική ποινή. Ο σεβασμός της ανθρώπινης ζωής είναι απόλυτος. Για κάθε παραβατική πράξη, για κάθε έκνομη ενέργεια οφείλουμε ως κοινωνία να λειτουργούμε με την νόμιμη απόδοση ποινής και όχι με την αυτοδικία και τον νόμο του Λυντς», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

«Καταδικάζουμε τη χρήση βίας που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κανονικοποίησή της σε βαθμό που η κοινωνία να αδιαφορεί.Έχασε τη ζωή του ένας ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστής, αγωνιστής κατά του HIV, υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ένας άνθρωπος που έχει πέσει ξανά και ξανά θύμα ξυλοδαρμού και ομοφοβικής βίας. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το χαμό του Ζακ Κωστόπουλου».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα