Κίνα:128 νεκροί και πολλοί αγνοούμενοι από τις πλημμύρες

9d51ce7fca96f59958cbdaaf8ded628d_XLΣτους 128 έχει ανέλθει ο αριθμός των νεκρών στην Κίνα μετά τις πλημμύρες που σαρώνουν την κίνα τις τελευταίες ημέρες, ενώ άγνωστος παραμένει ακόμα ο ακριβής αριθμός των αγνοούμενων, την ώρα που 1,3 εκατομμύρια πολίτες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις περιοχές γύρω από τον ποταμό Γιανγκτσέ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα, χιλιάδες άλλοι Κινέζοι απειλούνται από τυφώνα που προσεγγίζει την χώρα και αναμένεται να πλήξει τα ανατολικά την Παρασκευή.
Την ίδια ώρα κατακλυσμιαίες βροχές σημειώνονται από τα τέλη Ιουνίου, έχοντας καταστρέψει ήδη 41.000 σπίτια.
Η στάθμη των υδάτων της λίμνης Ταϊχού, κοντά στη Σαγκάη, ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και δεκαετίες, έγραψε η εφημερίδα Xin Jingbao («Νέα του Πεκίνου»), προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να υπάρξουν πλημμύρες στην πόλη με την άφιξη του τυφώνα.
Οι ζημιές υπολογίζονται σε 38,16 5,13 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι πλημμύρες είναι συχνές στο νότιο τμήμα της Κίνας κατά τη διάρκεια της περιόδου των μουσώνων,ωστόσο φέτος είναι ιδιαίτερα καταστροφικές.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν προς το βόρειο τμήμα αυτήν την βδομάδα, με κατεύθυνση τον ποταμό Χουάι.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα