Κίνα: Χαλαρώνει τους περιορισμούς για την πρόσβαση ξένων επενδυτών

Η Κίνα θα εργαστεί για να χαλαρώσει τους περιορισμούς σε ό,τι αφορά την πρόσβαση των ξένων επενδύσεων στην αγορά και θα προωθήσει το άνοιγμα του τομέα μεταποίησης, των υπηρεσιών παραγωγής και του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου. Η χώρα θα πιέσει για την εφαρμογή σε εθνικό επίπεδο ενός συστήματος καθώς και μίας λίστας, που θα καθορίζουν τους κλάδους στους οποίους θα απαγορεύεται ή θα είναι περιορισμένη η ξένη συμμετοχή, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γκάο Φενγκ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η χώρα θα βελτιώσει επίσης το μηχανισμό, τον οποίο χρησιμοποιούν οι ξένοι επενδυτές προκειμένου να υποβάλλουν καταγγελίες και να προστατεύουν τα νόμιμα συμφέροντά τους, δήλωσε ο Γκάο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, θα καταβληθούν επίσης προσπάθειες για την προσέλκυση περισσότερων ξένων επενδύσεων στις κεντρικές και δυτικές περιοχές της χώρας, βελτιώνοντας παράλληλα την ποιότητα των επενδύσεων, ανέφερε ο ίδιος.

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκαν κατά 9,8% σε ετήσια βάση, φθάνοντας τα 803,62 δισ. γιουάν (περίπου 122 δισ. δολάρια) τους πρώτους 11 μήνες. Το ποσοστό αύξησης ήταν πολύ υψηλότερο από την αύξηση κατά 1,9% που καταγράφηκε τους πρώτους 10 μήνες του έτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα