Κίνα σε ΗΠΑ: Θα εξακολουθούμε να υπερασπιζόμαστε την Huawei

Όλα τα μέτρα θα συνεχίσει να λαμβάνει η Κίνα ώστε να υπερασπιστεί τον εγχώριο όμιλο τηλεπικοινωνιών Huawei, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.
Το μήνυμα της κινεζικής διπλωματίας έρχεται μία ημέρα αφότου η Huawei κατέθεσε μήνυση κατά της κυβέρνησης των ΗΠΑ, η οποία έχει απαγορεύσει την χρήση υποδομών και προϊόντων της σε ομοσπονδιακές υπηρεσίες.
Η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι ο εξοπλισμός της εταιρείας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την Κίνα για να κατασκοπεύσει άλλες χώρες, και προσπαθούν να πείσουν τους εταίρους τους να μην χρησιμοποιήσουν υλικό της Huawei στην κατασκευή των υποδομών τους για δίκτυα 5G.
«Αρκεί να έχει κανείς μία αντικειμενική και αμερόληπτη ματιά για να δει ότι οι πρόσφατες ενέργειες εναντίον μιας κινεζικής εταιρείας και συγκεκριμένων ιδιωτών δεν αποτελούν μια απλή δικαστική υπόθεση, όμως μια σκόπιμη πολιτική καταστολή», σχολίασε ο κ. Ουάνγκ.
«Με αυτά τα δεδομένα έχουμε λάβει και θα εξακολουθήσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών και πολιτών», τόνισε.
Η κόντρα ΗΠΑ – Huawei έχει πολλά μέτωπα.
Η οικονομική διευθύντρια της Huawei και κόρη του ιδρυτή της Μενγκ Ουανζού κατηγορείται από την αμερικανική δικαιοσύνη για παραβίαση των κυρώσεων εναντίον του Ιράν. Μετά τη σύλληψή της στον Καναδά έχει αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα