Κίνα: Πάνω από 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις οικίες τους λόγω καταρρακτωδών βροχών

Ο τυφώνας Μέρμποκ ο οποίος έπληξε το βράδι της Δευτέρας την πόλη Σεντζέν, στη νότια Κίνα ανάγκασε πάνω από 100.000 ανθρώπους να αφήσουν για λόγους ασφαλείας τα σπίτια τους εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών που προκάλεσε.

Από το πρωί της Δευτέρας έως σήμερα το πρωί, το ύψος της βροχής στη πόλη έφθασε τα 81 mm, ενώ στις περιοχές που πέρασε ο τυφώνας άγγιξε τα 219 mm, σύμφωνα με στοιχεία από την αρμόδια υπηρεσία της πόλης για τον έλεγχο των πλημμυρών και την αντιμετώπιση της ξηρασίας.

Το πρόγραμμα εκκενώσεων περιλαμβάνει ανθρώπους που εργάζονταν σε εξωτερικούς χώρους καθώς και εκείνους των οποίων τα σπίτια ήταν παλιά, επικίνδυνα και προκατασκευασμένα.

Συνολικά 2.198 αλιευτικά σκάφη επέστρεψαν στα λιμάνια προκειμένου να πρστατευθούν από την καταιγίδα, ενώ 232 πτήσεις ακυρώθηκαν στο Σεντζέν.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί στην πόλη θύματα ή μεγάλες ζημιές

Καθώς συνεχίζονται οι καταρρακτώδεις βροχές, οι αρμόδιοι φορείς έδωσαν εντολή για περισσότερα μέτρα τα οποία θα εγγυηθούν την ασφάλεια των εργοταξίων, των εργαζομένων που μετακινούνται, των δεξαμενών, των θαλάσσιων αναχωμάτων και των υπόγειων χώρων.

Ο τυφώνας Μέρμποκ, ο δεύτερος τυφώνας μέσα στο 2017, έπληξε την πόλη Σεντζέν γύρω στις 23.00 το βράδυ της Δευτέρας (τοπική ώρα), σύμφωνα με το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο. Στη συνέχεια, ο τυφώνας υποβαθμίστηκε σε τροπική θύελλα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα