Κίνα: Ο Σι προειδοποιεί το κόμμα για σοβαρούς κινδύνους

O Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί η πολιτική σταθερότητα σε μια ασυνήθιστη συνάντηση κορυφαίων Κινέζων αξιωματούχων, μια ακόμα ένδειξη σύμφωνα με το Bloomberg ότι αυξάνεται η ανησυχία για τις πολιτικές επιπτώσεις από την επιβράδυνση της οικονομίας.

Όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το euro2day.gr, ο κ. Σι προειδοποίησε σε «σεμινάριο» κορυφαίων στελεχών περιφερειών πως το Κουμμουνιστικό Κόμμα έχει ανάγκη να καταβάλλει μεγαλύτερη προσπάθεια «για να αποτρέψει και να επιλύσει μεγαλύτερα ρίσκα».

Υπογράμμισε πως η πολιτική ηγεσία είναι αντιμέτωπη με ζητήματα ιδεολογίας, οικονομίας και περιβάλλοντος, καθώς και των διεθνών εξελίξεων.

«Το κόμμα είναι αντιμέτωπο με μακροπρόθεσμες και πολύπλοκες διαδικασίες όσον αφορά τη διατήρηση της ηγεμονίας μακροπρόθεσμα, τις μεταρρυθμίσεις και την απελευθέρωση της οικονομίας, καθώς και με διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό περιβάλλον» σημείωσε ο κ. ΣΙ, σύμφωνα με το Xinhua.

«Το κόμμα είναι αντιμέτωπο με μεγάλους και σοβαρούς κινδύνους που έχουν να κάνουν με την έλλειψη φρονήματος, την απομάκρυνση από το λαό, την παθητικότητα και τη διαφθορά. Είναι μια γενική κρίση που βασίζεται στην πραγματικότητα» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα