Κίνα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, έτοιμος για πυρηνική συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Kim Jong Un είναι πρόθυμος να μιλήσει με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump για την εγκατάλειψη των πυρηνικών του όπλων, δήλωσε η Κίνα, αφού ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας πραγματοποίησε μια έκπληξη επίσκεψη στο Πεκίνο για να αναβαθμίσει τους δεσμούς με τον μεγάλο γείτονά του.

Ο Κιμ εξέφρασε την θετική στάση του στις συνομιλίες των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συναντήσεων με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, που δήλωσε την Τετάρτη, σε ποιο ήταν το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 2011. Οι εκθέσεις των βρετανικών κρατικών ΜΜΕ στην Πιονγκγιάνγκ – χωρίς να αναφέρεται η αποπυρηνικοποίηση ή η πιθανή διάσκεψη κορυφής Trump.

“Η Βόρεια Κορέα βλέπει μια ευκαιρία με αυτές τις συνόδους κορυφής να στείλει μήνυμα στον κόσμο ότι δεν είναι απομονωμένη και ότι έχει διπλωματικές επιλογές”, δήλωσε ο Μίνταρο Ομπά, πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ που εργάστηκε σε θέματα της Βόρειας Κορέας. “Η διάσκεψη κορυφής μεταξύ Kim-Xi είναι το πιο πρόσφατο βήμα σε αυτό το παιχνίδι.”

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα