Κίνα: Η κεντρική τράπεζα υπόσχεται σταθερή νομισματική πολιτική

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα διατηρήσει την ισοτιμία του γουάν σταθερή, διατηρώντας παράλληλα μια σταθερή και ουδέτερη νομισματική πολιτική.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας ανέφερε επίσης ότι θα αντικρούσει επίσης τους συστημικούς κινδύνους και θα χρησιμοποιήσει διάφορα εργαλεία νομισματικής πολιτικής, για να διασφαλίσει την σταθερότητα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο, αναφέρει σε έκθεση της για τη νομισματική πολιτική.

Νωρίτερα η κεντρική τράπεζα παρουσίασε νέους κανονισμούς που έχουν σαν στόχο να περιορίσουν το ρίσκο στη βιομηχανία διαχείρισης ενεργητικού. Οι νέοι κανονισμοί, που επηρεάζουν προϊόντα 15 τρισ. δολαρίων, έχουν σαν στόχο να ενοποιήσουν τις ρυθμιστικές πρακτικές στην χρηματοοικονομική βιομηχανία και θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούνιο.

Δεν θα επιτρέπουν στους διαχειριστές ενεργητικού να υπόσχονται στους επενδυτές μια εγγυημένη απόδοση, ενώ θα τους αναγκάζουν να βάζουν στην άκρη το 10% από τις προμήθειες για τη δημιουργία προβλέψεων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα