Κίνα: Αρνείται τις κατηγορίες ότι προμηθεύει με πετρέλαιο τη Β. Κορέα

Η Κίνα αρνείται ότι πουλάει παράνομα πετρέλαιο στη Βόρειο Κορέα, ύστερα από την επίθεση του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν ήταν ικανοποιημένος που η Κίνα προμηθεύει πετρέλαιο στη Β. Κορέα.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στο Twitter την προηγούμενη ημέρα, ότι η Κίνα είχε «πιαστεί» να δίνει πετρέλαιο στη Βόρεια Κορέα και αυτό θα εμπόδιζε «μια φιλική λύση» στην κρίση για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

«Ημουν μαλακός με την Κίνα επειδή το μόνο πράγμα που είναι πιο σημαντικό για μένα από το εμπόριο είναι ο πόλεμος», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε συνέντευξη του στους New York Times.

Εφημερίδα της Νότιας Κορέας μετέδωσε πως κινεζικά πλοία συνδέθηκαν με πλοία της Βόρειας Κορέας στη θάλασσα για να προμηθεύσουν το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν με πετρέλαιο.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας είπε στους δημοσιογράφους ότι για τις πρόσφατες αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης όπου γίνεται λόγος ότι ένα κινεζικό σκάφος ήταν ύποπτο για τη μεταφορά πετρελαίου σε πλοίο της Βόρειας Κορέας, στις 19 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, ανέφερε ότι «η κινεζική πλευρά διεξήγαγε άμεση έρευνα. Στην πραγματικότητα, το εν λόγω πλοίο δεν έχει αγκυροβοληθεί από τον Αύγουστο σε κινεζικό λιμάνι και δεν υπάρχει αρχείο ότι εισέρχεται ή εξέρχεται από κινεζικό λιμάνι».

Είπε ότι δεν γνώριζε αν το σκάφος είχε αποβιβαστεί στο λιμάνι σε άλλες χώρες, αλλά οι σχετικές αναφορές των μέσων ενημέρωσης «δεν συμφωνούν με τα γεγονότα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα