Κίνα:Πάνω από 50 νεκροί ανθρακωρύχοι σε δύο δυστυχήματα αυτή την εβδομάδα

col-miners-china-715x4001478066791Περισσότεροι από 50 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν μέσε σε μία εβδομάδα από εκρήξεις σε δύο ορυχεία, ένα στο βορειοανατολικό τμήμα της Κίνας κι ένα ακόμη στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με επίσημους απολογισμούς τους οποίους μετέδωσαν χθες Σάββατο κρατικά κινεζικά ΜΜΕ.

Η μία έκρηξη έγινε την Τρίτη το βράδυ παγιδεύοντας 22 ανθρακωρύχους σε ένα ορυχείο που εκμεταλλεύεται μια ιδιωτική εταιρεία στην κοινότητα Τσιτάιχε, στην επαρχία Χαϊλονγκτζιάνγκ, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Ο θάνατος των 21 ανθρακωρύχων επιβεβαιώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, κατά την ίδια πηγή, που επικαλέστηκε τις τοπικές αρχές.

Το δεύτερο δυστύχημα έγινε σε ένα ορυχείο που ανήκει στον δήμο της Τσινφένγκ, στην περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας, στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου σημειώθηκε μια έκρηξη στην οποία σκοτώθηκαν 32 εργαζόμενοι, σύμφωνα με έναν απολογισμό των τοπικών αρχών που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο.

Συνολικά 181 άνθρωποι εργάζονταν στο ορυχείο όταν έγινε η έκρηξη και οι 149 κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια σώοι.

Η Κίνα κατατάσσεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως στην εξόρυξη άνθρακα και τα θανατηφόρα δυστυχήματα στα ορυχεία της είναι συνεχή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα