Κέρδη 1% για τον χρυσό, ανοδική αντίδραση για την πλατίνα

Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης ο χρυσός, ανακτώντας ένα μέρος των απωλειών από την προηγούμενη συνεδρίαση, με το πολύτιμο μέταλλο να αντλεί ώθηση από την υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου σήμερα.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 11,80 δολ. ή σχεδόν 1% σκαρφαλώνοντας στα 1.253,50 δολ. ανά ουγγιά.

Το πολύτιμο μέταλλο διολίσθησε χθες στα 1.241,70 δολ. που αποτελεί το χαμηλότερο κλείσιμο από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο δείκτης ICE U.S. Dollar χάνει 0,3% σήμερα καθώς το ευρώ ανακάμπτει μετά στον απόηχο της συμφωνίας των κυβερνητικών εταίρων στη Γερμανία για το μεταναστευτικό που απέτρεψε την όξυνση της κρίσης για την κυβέρνηση της Άγκελα Μέρκελ.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε από την πλευρά της η πλατίνα μετά τη χθεσινή βουτιά σε ποσοστό άνω του 5% χθες. Το συμβόλαιο Οκτωβρίου κέρδισε σήμερα 32,90 δολ. ή 4% σκαρφαλώνοντας στα 846,30 δολ. ανά ουγγιά.

Απώλειες κατέγραψε ο χαλκός, με το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου να υποχωρεί 0,9% στα 2,917 δολ. η λίβρα. Αυτό είναι το χαμηλότερο κλείσιμο από τον Αύγουστο του περασμένου έτους.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε 1,3% στα 16,043 δολ. ανά ουγγιά. Τέλος το παλλάδιο Σεπτεμβρίου κέρδισε 0,4% στα 938 δολ. ανά ουγγιά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα