Ενισχύθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα Δευτέρα με τους επενδυτές να εστιάζουν στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας οι οποίες συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.
Συγκεκριμένα, ο πανευρωπαϊκός δείκτης ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,39%, ο δείκτης του Λονδίνου FTSE 100 κερδίζει 0,50% και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,55%.
Στον ευρωπαϊκό νότο ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,74% και ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει κέρδη 0,55%.
Ο νέος γύρος των διαπραγματεύσεων ξεκινά σήμερα, Δευτέρα, στο Πεκίνο. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι δύο πλευρές πραγματοποίησαν εκτενείς συζητήσεις στην Ουάσινγκτον, χωρίς να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία.
Και οι δύο πλευρές πάντως προσπαθούν να πετύχουν μια εμπορική συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου καθώς τότε οι δασμοί των ΗΠΑ στις κινεζικές εισαγωγές ύψους $200 δισ. αναμένεται να αυξηθούν στο 25% από 10%.
Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα τα χρηματιστήρια της ηπειρωτικής Κίνας, κατέγραψαν κέρδη σήμερα και συγκεκριμένα ο δείκτης Shanghai composite ενισχύθηκε κατά 1,36%, ενώ ο δείκτης Shenzhen composite βρέθηκε 2,897% υψηλότερα.
Σχετικά Νέα
Τα 4Π του Marketing όπως δεν στα έχει πει κανείς
Όταν αναφερόμαστε στα 4Π του marketing (Προϊόν, Τιμή, Διανομή, Προώθηση), όλοι κατανοούμε τη θεωρητική.
Άλμα 2% το αργό
Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το πετρέλαιο, αντλώντας ώθηση από το.
Wall Street: Άνοδος λόγω θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου και Μπέσεντ
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές την Τρίτη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, διακόπτοντας έτσι το.
Θετικά αντέδρασαν τα ελληνικά ομόλογα στην αναβάθμιση από την S&P
Περιορισμένο θετικό αντίκτυπο στην εγχώρια αγορά ομολόγων είχε η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της.