Κέρδη στις ευρωαγορές

Με κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες εμπορικές διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε άνοδο 0,3%, με τους περισσότερους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Στην εβδομάδα, ο δείκτης ενισχύθηκε περίπου 0,6%.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωση άνοδο 0,30% στις 11.457,70 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι 0,38% στις 5.215,85 και ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,16% στις 7.178,60 μονάδες.

Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο κλάδος των Πρώτων Υλών -που έχει μεγάλη έκθεση στην Κίνα- καταγράφοντας κέρδη 2%.

Ο Κινέζος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Liu He είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί σήμερα Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Χθες Πέμπτη πληροφορίες ανέφεραν οι δύο πλευρές έχουν οδηγηθεί σε ένα περίγραμμα συμφωνίας.

Στα μάκρο της ημέρας, στο 1,4% επιβράδυνε ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης τον Ιανουάριο από 1,5% τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Ένα χρόνο νωρίτερα, ο πληθωρισμός ήταν στο 1,3%.

Ο δομικός πληθωρισμός, που δεν περιλαμβάνει τα τρόφιμα και την ενέργεια, διαμορφώθηκε στο 1,1% από 0,9% τον Δεκέμβριο του 2018.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα