Κέρδη στις ευρωαγορές εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες

Κέρδη κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την εμπορική διένεξη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,5%, με τους περισσότερους επιμέρους κλαδικούς δείκτες να κλείνουν σε θετικό έδαφος. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύθηκε 1% στις 11.124,96 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,84% στις 5.056,35 μονάδες και ο FTSE κατέγραψε οριακά κέρδη 0,04% στις 7.131,75 μονάδες.

Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας λόγω θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες Ουάσινγκτον – Πεκίνου. Η Michelin είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 13%, μετά τις ισχυρές εκτιμήσεις της για το 2019.

Οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκβαση των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ και Κίνας για το εμπόριο, οι οποίες άρχισαν χθες Δευτέρα και συνεχίζονται, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως τις αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Brexit, με τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να λέει σήμερα στους Βρετανούς βουλευτές ότι χρειάζεται κάποιο χρόνο προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία με την Ε.Ε., αλλά ότι η ψηφοφορία για τη διαδικασία του Brexit θα γίνει έως τις 26 Φεβρουαρίου.

Ο διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ από την πλευρά του δήλωσε πως τελειώνει ο χρόνος για την εξεύρεση συμβιβασμού σχετικά με τη δικλείδα ασφαλείας για τα σύνορα στην Ιρλανδία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι προγραμματισμένο να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα