Κέρδη στις ευρωαγορές

Οι ευρωαγορές,  τερμάτισαν σε θετικό έδαφος καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές ενίσχυσαν την επενδυτική διάθεση.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,44%, με τις μετοχές τεχνολογίας να γνωρίζουν τις καλύτερες επιδόσεις, καθώς οι επενδυτές επανακτούν την εμπιστοσύνη τους στον κλάδο, μετά από τις πρόσφατες απώλειές του.

Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,25%, ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,45% και ο γερμανικός DAX διαμορφώθηκε 0,44% υψηλότερα. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB γνώρισε “άλμα” 0,75%, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε άνοδο 0,20% και ο πορτογαλικός PSI 20 κέρδισε 0,33%.

Το κλίμα στις ευρωαγορές τόνωσαν τα στοιχεία για τις γερμανικές εξαγωγές που αυξήθηκαν περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το Μάιο, υπερβαίνοντας την σταθερή αύξηση των εισαγωγών και διευρύνοντας το εμπορικό πλεόνασμα της μεγαλύτερης οικονομία της Ευρώπης. Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές αυξήθηκαν 1,4% για πέμπτο συνεχόμενο μήνα, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 1,2%.

Οι επενδυτές έστρεψαν το βλέμμα στη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup τίθενται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ θα είναι η πρώτη φορά μετά από καιρό που η Ελλάδα δεν θα είναι στην ατζέντα του Eurogroup.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα