Κέρδη στην ημέρα για τις ευρωαγορές, πτωτικά η εβδομάδα εν μέσω της καταλανικής κρίσης

Σε υψηλότερα επίπεδα διαμορφώθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ισπανικές μετοχές να κυμαίνονται καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης μεταξύ κερδών και απωλειών, εν μέσω της καταλανικής κρίσης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,26% στις 390,13 μονάδες, αλλά σε εβδομαδιαία βάση, υποχώρησε κατά 0,3%, σηματοδοτώντας την πρώτη εβδομάδα στο “κόκκινο” μετά από 5 ανοδικές εβδομάδες.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Volvo κατέκτησε την κορυφή του Stoxx 600, σημειώνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη των τελευταίων έξι μηνών, με “άλμα” 7%, μετά από τα θετικά αποτελέσματα.

Ο βρετανικός FTSE 100 γνώρισε σχεδόν μηδενικές μεταβολές, μετριάζοντας τα αρχικά κέρδη, ενώ ο γερμανικός DAX σημείωσε οριακή άνοδο 0,01% και ο γαλλικός CAC 40 κέρδισε 0,08%. Ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύθηκε κατά 0,25%.

Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών ετέθη και το Brexit. Ο Donald Tusk εξέφρασε την ελπίδα ότι τον Δεκέμβριο η Ε.Ε. και η Βρετανία θα μπορέσουν να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων που αφορούν τις μελλοντικές σχέσεις τους. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, αυτό δεν σημαίνει ότι οι συνομιλίες όντως βρίσκονται στο στάδιο να ξεκινήσουν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα