Κέρδη στην Ευρώπη – Στο επίκεντρο παραμένουν οι εμπορικές συνομιλίες

Άνοδο σημείωσαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας να εξακολουθούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής της επενδυτών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,29%. Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας, που ενισχύθηκε περισσότερο από 2,1%, αποτυπώνοντας την αισιοδοξία των επενδυτών για την έκβαση των εμπορικών συνομιλών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη. Ο συγκεκριμένος κλάδος επηρεάζεται πολύ από τις εξελίξεις στο παγκόσμιο εμπόριο.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,44% στις 11.508,02 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι ενισχύθηκε 0,31% στις 5.231,85 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο κατέγραψε οριακά κέρδη 0,09% στις 7.185,25 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι αναβάλλει την επιβολή αυξημένων δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε προγραμματιστεί να εφαρμοστούν από 1ης Μαρτίου. Πεκίνο και Ουάσινγκτον συνεχίζουν να εργάζονται με στόχο της επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας. Ο Τραμπ δήλωσε πως αν αυτό γίνει πραγματικότητα θα πραγματοποιηθεί σύνοδος με τον Κινέζο ομόλογό του Σι.

Την ίδια ώρα πάντως, η πολιτική αβεβαιότητα γύρω από το Brexit παραμένει. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει καθυστερήσει να ζητήσει ξανά ψηφοφορία στη βρετανική Βουλή επί της συμφωνίας της για το Brexit. Οι βουλευτές τώρα αναμένεται να ψηφίσουν στις 12 Μαρτίου, ενώ η αποχώρησ της χώρας από την Ε.Ε. είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα