Κέρδη στην Ευρώπη με ώθηση από εταιρικά αποτελέσματα

Με κέρδη έκλεισαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, βρίσκοντας στήριγμα σε ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα.

Γενικότερα, το επενδυτικό αίσθημα φάνηκε να βελτιώνεται καθώς πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι οι κοινές πυραυλικές επιθέσεις από τις δυτικές δυνάμεις κατά του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ δεν θα κλιμακωθούν σε μια παρατεταμένη επιθετική επιχείρηση.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,8% στις 380,77 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε κέρδη 1,55% στις 12.582,86 μονάδες, ο FTSE στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,43% στις 7.229,25 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι κέρδισε 0,76% στις 12.582,86 μονάδες.

Οι ευρωαγορές έλαβαν ώθηση και από το ισχυρό ξεκίνημα της συνεδρίασης στη Wall Street, όπου ο Dow Jones κέρδιζε 250 μονάδες περίπου την ώρα που έκλειναν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές.

Οι μετοχές του κλάδου των πρώτων υλών -που έχουν μεγάλη έκθεση στην Κίνα- ήταν μεταξύ των πρωταγωνιστών της συνεδρίασης, μετά και τα θετικά στοιχεία για το κινεζικό ΑΕΠ.

Επίσης, η μετοχή της Genmab έκανε άλμα 8,74% αφότου ανακοίνωσε υψηλότερες του αναμενομένου πωλήσεις του φαρμάκου Darzalex στο πρώτο τρίμηνο.

Και η Associated British Foods είδε τη μετοχή της να ενισχύεται άνω του 4% αφότου ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, στα οποία η εταιρεία διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα