Κέρδη στην Ασία, πάνω από τις 30.000 μονάδες ο Hang Seng

Θετικά κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη, διευρύνοντας τα χθεσινά τους κέρδη, με τις μετοχές της τεχνολογίας να πρωταγωνιστούν στην άνοδο μετά το χθεσινό ρεκόρ του Nasdaq.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ξεπέρασε νωρίτερα τις 30.000 μονάδες για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο δείκτης αυτή την ώρα κινείται στις 29.997,21 μονάδες με άνοδο 0,6%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite κερδίζει επίσης 0,6%.

Ο τίτλος της Tencent Holdings διολίσθησε σε αρνητικό έδαφος μετά το ράλι των προηγούμενων ημερών που οδήγησαν την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας πάνω από το επίπεδο των 500 δισ. δολ.

Τα κέρδη στην Ασία ακολουθούν το νέο ιστορικό υψηλό χθες του Nasdaq στη Wall Street, με τον τεχνολογικό δείκτη να σημειώνει το 67ο ρεκόρ του για το 2017.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%, με τις μετοχές των εταιρειών ηλεκτρονικών να καταγράφουν ισχυρά κέρδη. Η TDK σημειώνει άλμα 6,1% σκαρφαλώνοντας σε υψηλό δύο ετών.

Στην Κορέα ο δείκτης Kospi ενισχύεται σε ποσοστό 0,4% με ώθηση από τις τράπεζες και ενώ η Samsung σημειώνει άνοδο πάνω από 1%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει επίσης 0,4%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα