Κέρδη στην Ασία με φόντο τις κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι ασιατικοί δείκτες την Δευτέρα, με την διάθεση ανάληψης κινδύνου ελαφρώς βελτιωμένη από τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την απάντηση της Πιονγιάνγκ στις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε το Σάββατο ομοφώνως την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας για τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Ειδικότερα, τα 15 μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκριναν ομοφώνως απόφαση που προβλέπει την επιβολή νέων αυστηρών κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, με την εφαρμογή των οποίων η χώρα στερείται πόρους ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων ετησίως. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε τις κυρώσεις του ΟΗΕ.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έκλεισε με κέρδη 0.53%, ενώ άνοδο ύψους 0.31% και 0.32% σημειώνουν ο New Zealand και Shanghai Composite, αντίστοιχα.

Σε ανοδική τροχιά κινείται και ο κινεζικός Shanghai Composite καταγράφοντας άνοδο 0.5%, ενώ ο kosdpi στη Νότια Κορέα σημειώνει κέρδη ύψους 0.21%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα