Κέρδη στην Ασία εν αναμονή της συνάντησης Τραμπ-Σι

Με θετικό πρόσημο κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή σε κλίμα αισιοδοξίας ότι η συνάντηση των ηγετών της Κίνας και των ΗΠΑ αυτό το σαββατοκύριακο θα βοηθήσει να τερματιστεί η εμπορική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άνοδο 0,4% και οδεύει για την πέμπτη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση. Στο ταμπλό ξεχωρίζουν οι μετοχές της Sysmex και της φαρμακοβιομηχανίας Otsuka με άλμα 6,7% και 4,5% αντίστοιχα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng κερδίζει 0,5% με τον κλάδο της ενέργειας να πρωταγωνιστεί μετά την ανάκαμψη των τιμών του αργού. Η Cnooc σημειώνει άλμα περίπου 4%.

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται και τα κινεζικά χρηματιστήρια ενόψει της συνάντησης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ το Σάββατο στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι στην Αργεντινή. Ο Shanghai Composite ενισχύεται σε ποσοστό 0,8%, ενώ ο Shenzhen Composite κερδίζει 0,9%.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η συνάντηση των δύο προέδρων των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου μπορεί να αποτελεί την τελευταία μεγάλη ευκαιρία να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει πτώση 0,7% μετά από τρεις διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις. Με θετικό πρόσημα κινούνται επίσης οι δείκτες σε Ταΐβάν και Σιγκαπούρη.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 1,6%, με τις τράπεζες να καταγράφουν μεγάλες απώλειες. Μεταξύ άλλων, η Westpac χάνει 1,70% και η Commonwealth Bank of Australia υποχωρεί σε ποσοστό 1,6%. Ο NZX 50 της Νέας Ζηλανδίας σημειώνει άνοδο 0,3%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα