Κέρδη στην Ασία – Εκτόξευση 155% για τη Wanda Hotel Development

Σε θετικό έδαφος κινήθηκαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ και τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα που διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις προβλέψεις.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν την καλή πορεία της απασχόλησης στις ΗΠΑ στη διάρκεια τόσο του Ιουνίου, όσο και του Μαΐου και Απριλίου, στηρίζοντας τον σχεδιασμό της Fed για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei με άνοδο 0,76% και στη Νότια Κορέα ο Kospi με κέρδη 0,15%.

Μετά τα σχέδια της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας για πρόγραμμα αγοράς ομολόγων που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή, αναβάθμισε τις εκτιμήσεις της για τις εννέα περιφερειακές οικονομίες της χώρας στην τριμηνιαία έκθεση που ανακοινώθηκε σήμερα, επικαλούμενη την ανάκαμψη στην παραγωγή και τη σύσφιξη της αγοράς εργασίας.

Πρόκειται για την πιο αισιόδοξη εκτίμηση για τις περιφέρειες, σε διάστημα μεγαλύτερο της μιας δεκαετίας.

Η κεντρική τράπεζα έκανε λόγο για «επέκταση» σε έξι περιφέρειες, για πρώτη φορά από την ημέρα που η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε να συντάσσει την περιφερειακή έκθεση (Sakura report), τον Απρίλιο του 2005. Η εν λόγω έκθεση σηματοδοτεί μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην οικονομία εν όψει της συνεδρίασης της BoJ την επόμενη εβδομάδα.

Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 0,37%, με ώθηση κυρίως από τους υποδείκτες του χρηματοοικονομικού κλάδου και των εταιρειών πληροφορικής.

Στην Κίνα ο Shanghai Composite σημείωσε άνοδο 0,07%, ενώ στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύθηκε κατά 0,82%.

Κλειστές οι αγορές στην Ταϊλάνδη λόγω αργίας.

Στην Κίνα τα στοιχεία πληθωρισμού κινήθηκαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Reuters. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 1,5% σε ετήσια βάση, ενώ ο δείκτης τιμών παραγωγού σημείωσε άνοδο κατά 5,5%.

Στην Ιαπωνία οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού μειώθηκαν τον Μάιο κατά 3,6% σε σχέση με τον Απρίλιο, έναντι πρόβλεψης του Reuters για αύξηση 1,7%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Orient Overseas International που διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο19,42% μετά τα νέα ότι δέχθηκε $6,3 δισ. από την Cosco Shipping Holdings.

Αλμα 155% σημείωσε η μετοχή της Wanda Hotel Development που επίσης διαπραγματεύεται στο Χονγκ Κονγκ μετά την είδηση ότι προχωρά σε πώληση 76 ξενοδοχείων και 13 πολιτιστικών και τουριστικών πρότζεκτ στην εταιρεία αξιοποίησης ακινήτων Sunac,έναντι 63,18 δει. Γιουάν ή 9,29 δισ. δολ.

Άνοδο σημείωσαν οι τιμές του μαύρου χρυσού, με τα futures του μπρεντ μνα ενισχύονται κατά 0,83% στα 47,10 δολ/βαρέλι και του West Texas Intermediate να σημειώνουν άνοδο 0,86% στα 44,61 δολ/βαρέλι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα