Κέρδη στα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε ανοδικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια μετά από εναλλαγές προσήμου, με την υψηλή μεταβλητότητα να κάνει και σήμερα αισθητή την παρουσία της καθώς οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί μετά το δραματικό sell-off της Δευτέρας στη Wall Street.

Ο ιαπωνικός Nikkei κερδίζει 1,1% στις 21.890,86 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύθηκε 0,9%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει μικρά κέρδη 0,35%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite χάνει 1,4%, διαγράφοντας τα κέρδη του για το έτος, ενώ ο CSI 300 της υψηλής κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,95%.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας συρρικνώθηκε σημαντικά τον Ιανουάριο καθώς οι εισαγωγές σημείωσαν άλμα. Ειδικότερα, οι εισαγωγές κατέγραψαν άλμα 36,9%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 11,1% τον Ιανουάριο, με το εμπορικό πλεόνασμα να διαμορφώνεται στα 20,34 δισ. δολ.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει άνοδο 0,5%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex χάνει 0,2%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX σημειώνει μικρά κέρδη 0,2%, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία υποχωρεί 0,2%.

Στην Ινδία ο δείκτης Sensex 30 κερδίζει 1,4%, ενώ ο Strait Times στη Σιγκαπούρη ενισχύεται 0,5%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα