Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – μάκρο, Yellen και πετρέλαιο στο επίκεντρο

Κέρδη καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, ενώ το ενδιαφέρον τους κατά την διάρκεια της ημέρας θα στραφεί στην εξαμηνιαία κατάθεση της Janet Yellen στο Κογκρέσο, τα εταιρικά νέα, καθώς και την πορεία του πετρελαίου.

Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι ηγέτες σήμερα, μεταξύ των οποίων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν, η Γερμανίδα καγκελάριος Α. Μέρκελ και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ. Κ.Γιούνκερ θα συμμετέχουν στο συνέδριο των Δυτικών Βαλκανίων στην Ιταλία, όπου θα συζητηθούν θέματα οικονομικής συνεργασίας και αντιμετώπισης της διαφρθοράς.

Επίσης, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde μίλησε σήμερα σε συνέδριο στο Ντουμβρόβνικ της Κορατίας για την ισχύ της ΕΕ μετά το Brexit.

Στο μεταξύ, ο κορυφαίος αξιωματούχος της κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας, Ben Broadbent δεν είναι έτοιμος να αυξήσει τα επιτόκια ακόμη, ανέφερε σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, μειώνοντας σημαντικά τις πιθανότητες να αυξηθεί σύντομα το κόστος δανεισμού.

Στο ταμπλό, ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται 0.49%, ο γερμανικός Dax καταγράφει άνοδο 0.4%, ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0.64% και ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0.74%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX σημειώνει κέρδη της τάξης του 0.31%, ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0.6%, ενώ ανάλογα κέρδη καταγράφει και ο PSI στην Πορτογαλία.

 

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο υιός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα emails που είχε ανταλλάξει με Ρωσίδα δικηγόρο προτού συναντηθεί μαζί της πέρυσι και η οποία φέρεται να διέθετε πληροφορίες ικανές να βλάψουν προεκλογικά τη Χίλαρι Κλίντον.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα