Κέρδη στα ευρωπαϊκά ταμπλό παρά τις ανησυχίες γύρω από την Καταλονία

Θετικά πρόσημα καταγράφονται σήμερα στα ευρωπαϊκά ταμπλό, με τους επενδυτές να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία, ενώ αργότερα κατά την διάρκεια της ημέρας οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεδριάσουν στο Λουξεμβούργο. Θα είναι το τελευταίο Eurogroup με την παρουσία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0.2%, ενώ ο Euro Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0.45%.

Σε ανοδική τροχιά και οι επιμέρους δείκτες, με τον γερμανικό Dax να ενισχύεται κατά 0.28%, τον γαλλικό CAC να καταγράφει κέρδη 0.36%, ενώ στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0.12%.

Στην περιφέρεια ο πορτογαλικός PSI ενισχύεται κατά 0.2%, ο ισπανικός IBEX κερδίζει 0.96% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη της τάξης του 0.43%.

Μοναχική πτωτική πορεία αν και με οριακές απώλειες 0.05% ακολουθεί ο FTSE 100 στην Βρετανία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι θα προτρέψει τους ηγέτες της ΕΕ να επιδείξουν “ευελιξία” στις διαπραγματεύσεις για το Brexit που ξαναρχίζουν, κρίνοντας ότι “η μπάλα” βρίσκεται πλέον “στο δικό τους γήπεδο”, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της. Οι δύο ομάδες των διαπραγματευτών θα ξαναβρεθούν σήμερα στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες για να αρχίσουν τον πέμπτο γύρο των διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Στα της Ισπανίας, η Καταλονία θα εφαρμόσει τη νομοθεσία που αφορά το δημοψήφισμα, η οποία προβλέπει την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας εφόσον τα αποτελέσματα καταδείξουν την επικράτηση του “ναι”, διαβεβαίωσε ο ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν την Κυριακή. “Η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, την οποία εμείς δεν ονομάζουμε “μονομερή” ανακήρυξη της ανεξαρτησίας, προβλέπεται στο νόμο για το δημοψήφισμα ως μια εφαρμογή των αποτελεσμάτων”, είπε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα