Κέρδη στα ασιατικά ταμπλό, με το “βλέμμα” στην Ευρώπη

Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν σήμερα οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους τόσο στις πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη, καθώς αξιολογούν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Γαλλία και περιμένουν την έναρξη των διαπραγματεύσεων για το Brexit, αλλά και στα απανωτά τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο.

Σημειώνεται ότι σήμερα ξεκινούν επίσημα οι διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός του νέου περιστατικού που σκόρπισε τον τρόμο χθες το βράδυ στο βόρειο Λονδίνο, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε περαστικούς κοντά σε τέμενος. Το περιστατικό αυτό, διερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Στο μεταξύ, όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, το κόμμα République en Marche (REM) σε συμμαχία με το MoDem εξασφαλίζουν την απόλυτη πλειοψηφία στην Γαλλική Εθνοσυνέλευση με 341 από 566 έδρες, εξαιρουμένων 11 εδρών των Γάλλων του εξωτερικού.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0.63%, ενώ στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει κέρδη 0.32%.

Στο πράσινο και οι αγορές στην ευρύτερη Κίνα, με τον Shanghai Composite να ενισχύεται κατά 0.52%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ καταγράφει άνοδο της τάξης του 0.77%. Με κέρδη 0.55% κινείται ο New Zealand, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία κέρδισε 0.54%.

capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα