Κέρδη σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Με κέρδη κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, πλην της Βρετανίας, αντιδρώντας θετικά στην ιστορική σύνοδο του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Το έγγραφο που υπέγραψαν ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Πρόεδρος της Βόρειας Κορέας μετά το τέλος της ιστορικής τους συνάντησης στη Σιγκαπούρη περιλαμβάνει τη δέσμευση της Βόρειας Κορέας να εργαστεί για την πλήρη αποπυρηνικοποίηση σε ευθυγράμμιση με τη Διακήρυξη Panmunjom για την Ειρήνη, την Ευημερία και την Ενοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου και τη δέσμευση των ΗΠΑ να παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, το έγγραφο, στο οποίο οι δύο ηγέτες δεσμεύονται να βελτιώσουν τις σχέσεις τους και να εργαστούν από κοινού για τη διαρκή ειρήνη και ευημερία, περιλαμβάνει τέσσερα σημεία για τις σχέσεις ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας.

Σε αυτό το κλίμα, ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,23%. Στους βασικούς δείκτες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,23%, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,07%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,09%. Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζουν από 0,14% και ο πορτογαλικός PSI 20 κερδίζει 0,49%.

Στα εταιρικά νέα, η γερμανική κυβέρνηση έδωσε εντολή στην αυτοκινητοβιομηχανία Daimler AG, η οποία κατασκευάζει τα οχήματα Mercedes, να ανακαλέσει 774.000 οχήματα diesel στην Ευρώπη, μετά τη διαπίστωση από την ομοσπονδιακή αρχή μεταφορών πέντε παράνομων λειτουργιών λογισμικού που θεωρείται ότι χειραγωγούν τις δοκιμές εκπομπών ρύπων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα