Κέρδη άνω του 1% στην Ευρώπη με ώθηση από ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ που οδήγησε σε ένα “διαιρεμένο” Κογκρέσο, τερματίζοντας έτσι την κυριαρχία των Ρεπουμπλικάνων.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,03%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημείωσε κέρδη 1,21%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύθηκε κατά 0,83%, ο γαλλικός CAC σημείωσε κέρδη 1,24%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε άνοδο 1,09%.

Θετικό κλείσιμο και για τους δείκτες της ευρωπεριφέρειας, με τον ισπανικό IBEX να τερματίζει τις συναλλαγές με κέρδη 1,99%, τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει κέρδη 1,42% και τον πορτογαλικό PSI 20 να ενισχύεται κατά 0,76%.
Στα εταιρικά αποτελέσματα, η BMW AG ανακοίνωσε σήμερα πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο στα 1,38 δισ. ευρώ από 1,82 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα αυξήθηκαν 4,7% στα 24,74 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για έσοδα 23,2 δισ. ευρώ σε δημοσκόπηση της FactSet. Την ίδια στιγμή, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιβεβαίωσε το guidance για το 2018.

Στα μάκρο της ημέρας, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat για την Ευρωζώνη έδειξαν ότι ο όγκος του λιανικού εμπορίου παρέμεινε αμετάβλητος τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Για την Ε.Ε. συνολικά η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωση μικρή πτώση 0,1% σε μηνιαία βάση.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,8% στην Ευρωζώνη και 1,5% στην Ε.Ε. των 28.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα