Κάτω από τις 6 τουρκικές λίρες η ισοτιμία με το δολάριο

Κάτω από το “ψυχολογικό” όριο των 6 δολαρίων παραμένει η ισοτιμία της τουρκικής λίρας την Πέμπτη το πρωί, παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ ξεκαθάρισαν πως, ακόμη και αν η Τουρκία απελευθερώσει τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον, η αύξηση των δασμών στον τουρκικό χάλυβα και στο αλουμίνιο δεν πρόκειται να ανακληθούν.

Την Τετάρτη, ο εμίρης του Κατάρ δεσμεύθηκε για επενδύσεις συνολικού ύψους 15 δισ. δολ. στην Τουρκία, κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ερντογάν.

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στην τηλεδιάσκεψη με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ στις 4 το απόγευμα ώρα Ελλάδος, κατά την οποία ο νέος “τσάρος” της τουρκικής οικονομίας επιδιώκει να καθησυχάσει το διεθνές επενδυτικό κοινό.

Η τουρκική λίρα, η οποία έχει χάσει το 36% της αξίας της έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2018, έπεφτε ελαφρά τις πρώτες πρωινές ώρες στις 5,98 λίρες ανά δολάρια, έχοντας κλείσει την Τετάρτη στις 5,95.

Στις αρχές της εβδομάδας, το τουρκικό νόμισμα είχε φθάσει σε ιστορικό χαμηλό έναντι του δολαρίου (7,24 λίρες ανά δολάριο).

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα