Κάλεσμα του BLOCO Μαθητών-Μαθητριών: Ο φασισμός δεν χωράει στις ζωές μας

«Να γυρίσουμε την πλάτη στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Να μην χαρίσουμε την πατρίδα μας στο φασισμό» – Το κάλεσμα για τη σημερινή αντιφασιστική πορεία στην Αθήνα, 12 μ. στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση του BLOCO Μαθητών- Μαθητριών αναφέρει:

Η γνήσια αγάπη για την πατρίδα και οι μάχες για ελευθερία δεν έχουν σχέση με τις αξίες της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να αντιληφθούμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι οι τύποι με την σβάστικα καπηλεύονται διαχρονικά την έννοια του πατριωτισμού, ενώ αντιστρατεύονται τα συμφέροντα της χώρας.

Να γυρίσουμε την πλάτη στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Να μην χαρίσουμε την πατρίδα μας στο φασισμό.

Να αγωνιστούμε, για να γίνουν τα σχολεία μας πυρήνες Ελευθερίας, Ισότητας, Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης.

Απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, καλούμε κάθε μαθητή και μαθήτρια να συμμετέχει στους αντιφασιστικούς μαθητικούς αγώνες σε όλη τη χώρα.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στη μαθητική κινητοποίηση κόντρα στο φασισμό και τον εθνικισμό,  σήμερα, Πέμπτη 29/11 και ώρα 12:00 στα Προπύλαια.

Λίγο αργότερα το Bloco Μαθητών – Μαθητριών εξέδωσε το επίσημο κάλεσμά του για την αυριανή κινητοποίηση και την μεγάλη σημασία της.

Το κάλεσμα:

Αύριο όλες & όλοι στις 12μμ στα Προπύλαια!

Την τελευταία εβδομάδα, σχολεία της περιφέρειας της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας, τελούν υπό κατάληψη, με πρόσχημα το “Μακεδονικό” και τον θάνατο του Κατσίφα. Οι κινήσεις αυτές, έχουν τον πυρήνα τους και είναι αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας ακροδεξιών και νεοναζιστικών μορφωμάτων, τα οποία επιχειρούν να διασπείρουν στους μαθητές και τις μαθήτριες έναν μισαλλόδοξο και εθνικιστικό λόγο.

Οι αποφάσεις για τις εν λόγω καταλήψεις και κινητοποιήσεις λαμβάνονται χωρίς Γενικές Συνελεύσεις μαθητών/-τριών και προσπαθούν να διαδώσουν ακραία εθνικιστικές αντιλήψεις. Τέτοιες φωνές οδηγούν σε μονοπάτια αλυτρωτισμού, απομακρύνοντας τη μαθητική κοινότητα από τα πραγματικά προβλήματα και τον αγώνα για ένα σχολείο που θα μας μορφώνει πραγματικά.

Ανάλογες παρεμβάσεις σε σχολεία, γειτονιές και social media, σε πεδία, δηλαδή, που δραστηριοποιούμαστε, μορφωνόμαστε και δημιουργούμε, ευθυγραμμίζονται με τον ακροδεξιό λόγο και τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και των Επιτροπών Αγώνα για το “Μακεδονικό”.

Η σχολική κοινότητα, οι καθηγητές και καθηγήτριες, προπάντων εμείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες, με προοδευτικές και δημοκρατικές αντιλήψεις, να μην γίνουμε έρμαια του μίσους και των ψεμάτων της ακροδεξιάς.

Μαζί, ενωμένοι και ενωμένες, να σταθούμε απέναντι στη ρητορική μίσους και εθνικισμού που εκφράζεται από την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα, με την καθοδήγηση της Χρυσής Αυγής.

Να γυρίσουμε την πλάτη στους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, σε αυτούς που έστησαν ενέδρα θανάτου στους Αιγύπτιους ψαράδες, σε αυτούς που επιτίθενται πισώπλατα σε όσους και όσες αγωνίζονται. Να γυρίσουμε την πλάτη σε όλους αυτούς που διαστρεβλώνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, που υποκρίνονται ότι αγαπούν την πατρίδα, αλλά στο παρελθόν συντάχθηκαν ξεκάθαρα στο πλευρό των Γερμανών Ναζί.

Να μη χαρίσουμε την πατρίδα μας στο φασισμό! Η αγάπη για την πατρίδα και οι μάχες για ελευθερία δεν είναι προνόμιο της δεξιάς, ούτε της ακροδεξιάς. Να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να αντιληφθούμε χωρίς καμία αμφιβολία ότι οι τύποι με τη σβάστικα, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την Ελλάδα και τον ‘‘πατριωτισμό’’.

Να αγωνιστούμε για να γίνουν τα σχολεία μας, πυρήνες Ελευθερίας, Ισότητας, Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης.

Καλούμε κάθε μαθητή και κάθε μαθήτρια να βρεθούμε ξανά, μαζί, στη πρώτη γραμμή του δημοκρατικού αγώνα, απέναντι στο σκοτάδι του φασισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και καθηγήτριες, γονείς, να διδάξουμε και να καλλιεργήσουμε τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοβοήθεια, τον ελεύθερο δημοκρατικό λόγο, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα.

Να διαβάζουμε, να ερευνάμε, να ρωτάμε, να συζητάμε χωρίς φόβο, μέσα στα σχολεία μας!

Το μίσος και ο φασισμός δε χωράνε στα σχολεία, τις γειτονιές και τις ζωές μας!

Ενωμένοι και ενωμένες όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες να δώσουμε τη μάχη ενάντια στο Φασισμό!

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα