Κάλεσμα σε δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης από τον ΣΥΡΙΖΑ

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στις εργατικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

«Μετά την έξοδο από τα μνημόνια και την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με τις αρχές επεκτασιμότητας και της ευνοϊκότερης ρύθμισης, αλλά και με το σύνολο των νομοθετικών παρεμβάσεων για την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία, δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για την επαναφορά και διεύρυνση των εργασιακών δικαιωμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωση το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται επίσης, ότι «τώρα είναι η ώρα του οργανωμένου εργατικού κινήματος να παλέψει για καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας για όλες και όλους. Να εκμεταλλευτεί προς όφελος των εργαζόμενων τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται. Να αφήσει πίσω λογικές αδράνειας και συμβιβασμού, πρακτικές μικροπολιτικής σκοπιμότητας και προσωπικών στρατηγικών και να διεκδικήσει με ενότητα και αγώνα το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα σε αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες για όλους/ες τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες. Τώρα είναι η ώρα να πάρουν οι εργαζόμενοι τον αγώνα στα χέρια τους και να διεκδικήσουν: Συλλογικές συμβάσεις παντού. Κανένας κλάδος εργαζομένων χωρίς συλλογική σύμβαση εργασίας. Αύξηση του κατώτατου μισθού με ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου και σταδιακή επαναφορά του στα 751 ευρώ. Εργασιακά δικαιώματα για όλες και όλους. Τους εργαζόμενους στην επισφάλεια, τους εργολαβικούς εργαζόμενους, τους εργαζόμενους με μπλοκάκι. Τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αδήλωτη και την ανασφάλιστη εργασία».

«Ο κόσμος της εργασίας απαιτεί από την κυβέρνηση να συνεχίσει αποφασιστικά στην κατεύθυνση της επαναφοράς και διεύρυνσης των εργασιακών δικαιωμάτων και στέλνει το δικό του μήνυμα στους γνωστούς θιασώτες της συνέχισης των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών στο χώρο του ΣΕΒ και της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα