Κάλεσμα Μαδρίτης στον Πουτσδεμόν για συμμετοχή στις περιφερειακές εκλογές

Η ισπανική κυβέρνηση απηύθυνε κάλεσμα στον αποπεμφθέντα πρόεδρο της Καταλονίας, Κάρλες Πουτσδεμόν, να συμμετάσχει στις περιφερειακές εκλογές που προκηρύχθηκαν για τις 21 Δεκεμβρίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters TV ότι εάν ο Πουτσδεμόν θέλει να συνεχίσει την πολιτική του καριέρα «κάτι που είναι δικαίωμά του, νομίζω ότι θα πρέπει να προετοιμάζεται για τις προσεχείς εκλογές».

«Είμαι αρκετά σίγουρος ότι εάν ο Πουτσδεμόν συμμετάσχει σε αυτές τις εκλογές, θα μπορεί να ασκήσει αυτή τη δημοκρατική αντίσταση», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράμμισε επίσης την πεποίθησή του ότι η καταλανική αστυνομία θα υπακούσει στις επιταγές του νόμου μετά την απομάκρυνση των ηγετικών στελεχών της.

Ο ίδιος τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ,  ότι εάν ο πρόεδρος της Καταλονίας αρνηθεί να εγκαταλείψει το γραφείο του, η κυβέρνηση θα αντιδράσει με «εξυπνάδα και βάση της κοινής λογικής».

Ερωτηθείς τι θα συμβεί εφόσον ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Κάρλες Πουτσδεμόν, ο Μέντεθ ντε Βίγο απάντησε ότι στην Ισπανία οι δικαστικές και πολιτικές εξουσίες λειτουργούν αυτόνομα και ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου», χωρίς να σχολιάσει περαιτέρω.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα