Κάλεσμα Δραγασάκη για επενδύσεις στους Έλληνες επιχειρηματίες

Τους εγχώριους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Ελλάδα κάλεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης από την Πάτρα. Οι επενδύσεις είναι το κλειδί στο πρόβλημα της ανεργίας, όμως μην περιμένουμε θαύματα από ξένες επενδύσεις, το ζητούμενο είναι να αναζωογονήσουμε και την εγχώρια επενδυτική δραστηριότητα, υπογράμμισε.

«Πρέπει να αρχίσουμε από τώρα το σχεδιασμό της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Πρέπει να βάλουμε μπροστά νέες προτεραιότητες, οι οποίες έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση και την απασχόληση», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης σε δηλώσεις του σήμερα στην Πάτρα, πριν από τη συνάντησή του με εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και συμπλήρωσε «ήδη υπάρχει ανάκαμψη και από τα μέσα του περασμένου χρόνου έχουμε μία ραγδαία μείωση της ανεργίας».

Απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων σχετικά με τις επενδύσεις, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «οι επενδύσεις είναι το κλειδί, δηλαδή η μακροχρόνια απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας, αλλά πρέπει να προσέξουμε» και εξήγησε: «Μην περιμένουμε θαύματα από ξένες επενδύσεις.

Ξένες επενδύσεις θέλουμε, πρέπει να έρθουν. Όμως το κλειδί είναι να αναζωογονήσουμε και την εγχώρια επενδυτική δραστηριότητα. Αυτό συνδέεται και με χρηματοδοτήσεις, γι αυτό θα έχουμε την ευκαιρία πιστεύω να συζητήσουμε στο συνέδριο που ετοιμάζεται για την Δυτική Ελλάδα».

Σε αυτό το σημείο, ο Γιάννης Δραγασάκης αναφέρθηκε σε χρηματοδοτικά εργαλεία και, όπως είπε, «έχουμε δημιουργήσει ορισμένα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, ούτως ώστε να υπερβούμε τις συγκυριακές, ελπίζουμε, δυσκολίες των τραπεζών και αν έχουμε αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια, να είμαστε σίγουροι ότι θα βρούνε χρηματοδότηση».

Αναφερόμενος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι «έχει ένα κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη όλης της χώρας, αλλά είναι γεγονός ότι εδώ η κρίση ήρθε πριν από την υπόλοιπη χώρα, αφού η αποβιομηχάνιση έπληξε την περιοχή όταν η υπόλοιπη χώρα αναπτυσσόταν».

Όμως, όπως προσέθεσε, «το θέμα τώρα είναι να δούμε τις δυνατότητες που έχουμε και πώς θα τις οργανώσουμε για να επιταχύνουμε την ανάκαμψη που αρχίζει και να μειώσουμε τις ανισότητες».

Παράλληλα, ο Γιάννης Δραγασάκης σημείωσε ότι «πρέπει να δούμε λίγο περισσότερο το μέλλον, διότι αρκετά ζήσαμε με αυτή τη μιζέρια και την καθήλωση που έφερε αυτή η οδυνηρή περίοδος και εφόσον είμαστε σε μία περιοχή που υπάρχουν μεγάλες και εδώ ενδοπεριφερειακές ανισότητες, πρέπει ακριβώς να δούμε με ποιο τρόπο θα τις αξιοποιήσουμε» και εξήγησε: «Η αγροτική οικονομία μπορεί να πάει καλύτερα, η μεταποίηση έχει δείξει κάποια ανθεκτικότητα, ενώ υπάρχει και τουρισμός. Ως εκ τούτου, πρέπει να δούμε πώς θα συνδυάσουμε όλα αυτά, ούτως ώστε να τρέξουμε πιο γρήγορα τις εξελίξεις».

Σχετικά με την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, ο Γιάννης Δραγασάκης είπε ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε πρώτα να έρθει η ανάπτυξη και μετά να θυμηθούμε τον κόσμο, γι’ αυτό προτάσσουμε την απασχόληση, τη μείωση της ανεργίας, τα κοινωνικά μερίσματα, τα κοινωνικά βοηθήματα διότι αυτά υποβοηθούν και την ανάκαμψη».

Όσον αφορά στη συνάντησή του με τους εκπροσώπους του ΣΕΒ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «θέλω να ακούσω τους επιχειρηματίες, οι οποίοι ζουν τον σφυγμό της αγοράς και επομένως θέλουμε να ακούσουμε πώς βλέπουν και αυτοί πώς απαντούν αυτά τα ερωτήματα, δηλαδή πώς ιεραρχούμε τις ανάγκες, ποιες δυνατότητες βλέπουμε, πώς θα τις απελευθερώσουμε, τι κάνει η κυβέρνηση και τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα».

Αύριο το πρωί ο Γιάννης Δραγασάκης θα μιλήσει στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει η Περιφέρεια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα