Κάλεσμα αλληλεγγύης για την 3η Διεθνή ημέρα αλληλεγγύης σε αντιφασίστες κρατούμενους

Σε εκδηλώσεις  και δράσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο για την 3η Ετήσια Διεθνή Ημέρα Αλληλεγγύης σε αντιφασίστες-ιες κρατούμενους-ες, καλούν οι antifa – Νέας Υόρκης.

Ολόκληρο το κείμενο – κάλεσμα αλληλεγγύης:

Καθώς η τρίτη Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης Αντιφασιστών και Αντιφασιστριών Κρατουμένων την 25η του Ιουλίου πλησιάζει για εφέτος, βρίσκουμε τους εαυτούς μας να καταπολεμούν την λερναία ύδρα του φασισμού και της ακροδεξιάς ιδεολογίας. Ενώ πολλά από τα κεφάλια της έχουν διαφορετική εμφάνιση σε διάφορα μέρη του κόσμου, αυτό το θηρίο εκτοξεύει το ίδιο δηλητήριο του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας παντού. Δαιμονοποιεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, υποδαυλίζει το μίσος για τους μουσουλμάνους, και επιτίθεται κατά της LGBTQ κοινότητας και άλλων καταπιεσμένων ομάδων που αγωνίζονται για την απελευθέρωση και την ίδια τη ζωή τους.

Η 25η του Ιουλίου ως Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης προς τους-ις Αντιφασίστες-ιες Κρατουμένους-ες βρίσκει τις απαρχές της στο 2014 ως Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Αυστραλό Jock Palfreeman, ο οποίος εκτίει ποινή 20 ετών στη Βουλγαρία για την υπεράσπιση δύο Ρομά ανδρών οι οποίοι δέχονταν επίθεση από φασίστες χούλιγκανς του ποδοσφαίρου. Είτε ως αυτόνομες ατομικότητες είτε ως μέρη ενός μεγαλύτερου συνόλου που συμμετέχει σε οργανωμένες διαδηλώσεις αυτό είναι το είδος του αλληλεγγύης που είδαμε το περασμένο έτος, να πλανάται σε όλο τον κόσμο, στην Ινδονησία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Βραζιλία, την Πολωνία, την Αγγλία, την Ελλάδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Συρία, την Αυστραλία, την Ιαπωνία και όλα τα ενδιάμεσα σημεία του πλανήτη.

Ενώ ο αντιφασισμός είναι παγκόσμιος, το ίδιο, δυστυχώς, είναι και η κρατική καταστολή. Στις ΗΠΑ, εκατοντάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες έχουν συληφθεί ενώ αντιστέκονταν τόσο στο καθεστώς Τραμπ όσο και στις δυνάμεις της άκρας δεξιάς, στους δρόμους. Στη Λευκορωσία, το κράτος εξακολουθεί να καταστέλει σκληρά την αντιφασιστική αντίσταση. Ενώ πολλοί από τους παραπάνω συντρόφους και συντρόφισες περιμένουν ποινές, υπάρχουν ακόμα πολλοί και πολλές που μαραζώνουν στη φυλακή. Δεν θα ξεχάσουμε κανέναν και καμμία από αυτούς τους συντρόφους και συντρόφισσες πίσω από τους τοίχους της φυλακής!

Καλούμε αντι-φασίστες/ιες σε όλο τον κόσμο για να ενεργήσουν σε αλληλεγγύη με τους/ις αντιφασίστες/ιες κρατούμενους/ες. Σκεφτείτε να διοργανώσετε εκδηλώσεις ή να αφιερώσετε κάποια δράση σας σε αυτούς και αυτές. Είναι εκεί για μας, και είμαστε εδώ για αυτούς/ες!

Δεν θα περάσουν (No Passaran)!
Μέχρι Όλα να είναι ελεύθερα!

Χρησιμοποιήστε το HASHTAG: # J25antifa

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα