Ιταλός υφΥΠΕΞ: Βασικής σημασίας η λύση στο πρόβλημα του ονόματος της ΠΓΔΜ

Τη θετική άποψη και την εκτίμηση της ιταλικής κυβέρνησης για την νέα φάση των συνομιλιών της ελληνικής κυβέρνησης με εκείνη της ΠΓΔΜ εξέφρασε ο Ιταλός υφυπουργός εξωτερικών Βιντσέντσο Αμέντολα, σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναλυτικά, ο Ιταλός υφυπουργός εξωτερικών, αναφερόμενος στο όλο θέμα τόνισε:

«Ο εντοπισμός σε σύντομο χρονικό διάστημα μιας λύσης στο πρόβλημα του ονόματος, είναι βασικής σημασίας για να υπάρξει απεμπλοκή στις σχέσεις Σκοπίων και Αθήνας, για την σταθεροποίηση της περιοχής και για να δοθεί αποφασιστική ώθηση την πορεία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης της ΠΓΔΜ. Πρόκειται για μια πορεία ολοκλήρωσης η οποία, όπως και εκείνη των άλλων χωρών των δυτικών Βαλκανίων, είναι κύριας σημασίας για την σταθερότητα και την ευημερία όλης της ηπείρου. Τελευταία μοιάζουν να διαφαίνονται κάποιες ευκαιρίες ιδιαίτερα ευνοϊκές, και εκφράζουμε την θετική μας εκτίμηση και ικανοποίηση για την νέα ώθηση που καταγράφεται τους τελευταίους αυτούς μήνες, στις σχέσεις μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων.

Έχουμε πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΠΓΔΜ. Και για τον λόγο αυτό εκτιμούμε ακόμη περισσότερο την νέα ανάληψη δράσης των δυο πρωτευουσών.

Θεωρούμε πάντως προτεραιότητα να συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια και από τις δυο πλευρές, και ευχόμαστε η συνέχιση των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (confidence building measures) και των συνομιλιών για το όνομα, να μπορέσει σύντομα να οδηγήσει σε μια κοινά αποδεκτή λύση, τόσο διμερώς, όσο και διεθνώς.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα