Ιταλία: Υποχωρεί στις δημοσκοπήσεις το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα (PD)

Το κυβερνών ιταλικό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) έχασε υποστήριξη μετά την αποτυχία του στις περιφερειακές εκλογές στη Σικελία, όπου το κόμμα Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κέρδισε έδαφος, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Οι βουλευτικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν τον ερχόμενο Μάιο και όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως κανένα κόμμα δεν θα έχει μόνο του την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Ο οργανισμός δημοσκοπήσεων IXE ανακοίνωσε πως η υποστήριξη προς το κεντροαριστερό PD, του οποίου ηγείται ο πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, μειώθηκε στο 23,8% σημειώνοντας πτώση 3,6 ποσοστιαίων μονάδων από την περασμένη δημοσκόπηση του ίδιου οργανισμού στα μέσα Οκτωβρίου.

Η πτώση του PD έδωσε τη δυνατότητα στο Κίνημα Πέντε Αστέρων να σταθεροποιηθεί στη θέση του δημοφιλέστερου κόμματος στην Ιταλία, σκαρφαλώνοντας στο 27,9%, από το 27,2% που είχε προηγουμένως.

 Το Φόρτσα Ιτάλια μετακινήθηκε στην τρίτη θέση, ανεβαίνοντας στο 15,5% από 13,6% και ξεπερνώντας την παλιά σύμμαχό του, την ακροδεξιά Λέγκα του Βορρά, η οποία σημείωσε πτώση κατά 1,6 ποσοστιαία μονάδα στο 13,5%.

Η δημοσκόπηση του IXE δείχνει πως όλη μαζί η κεντροδεξιά έχει το 33,8% των ψήφων. Οι ηγέτες της παράταξης έχουν δηλώσει πως όποιο κόμμα κερδίσει τις περισσότερες ψήφους θα αποφασίσει ποιος θα πρέπει να είναι ο υποψήφιος για την πρωθυπουργία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα