Ιταλία: Υπέρ των τελωνειακών δασμών τάσσεται η Λέγκα

Υπέρ των τελωνειακών δασμών τάχθηκε η Λέγκα, στα πλαίσια της εκστρατείας για τις ιταλικές βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου.

«Αν οι Ιταλοί με επιλέξουν ως πρωθυπουργό, θα κάνω σαν τον Τραμπ. Προκειμένου να υπερασπιστώ τους Ιταλούς εργαζόμενους και επιχειρηματίες, είμαι έτοιμος να επιβάλω τελωνειακούς δασμούς υπέρ του made in Italy», είπε ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ιδιωτικού καναλιού La 7.

«Επί είκοσι χρόνια μας είπαν ότι έπρεπε μόνον να κάνουμε πάντα περικοπές, και το χρέος αυξήθηκε. Πρέπει να γίνει το αντίθετο, να αφήσουμε τον κόσμο να εργάζεται, να ξοδεύει και να πληρώνει», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Λέγκα.

Απαντώντας του μέσω διαδικτύου, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Κάρλο Καλέντα υπογράμμισε ότι η πρόταση αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ενώ υπενθύμισε στον Σαλβίνι ότι «τελωνειακούς δασμούς μπορεί να επιβάλει μόνον η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι η Ιταλία» και πως «η Ιταλία έχει εμπορικό πλεόνασμα πενήντα δισεκατομμυρίων, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπορικό έλλειμμα πεντακοσίων δισεκατομμυρίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα