Ιταλία: Στοχοποιήθηκαν 7 ακόμα αναρχικοί για την υπόθεση Scripta Manent

Επτά ακόμη αναρχικούς στοχοποίησαν οι ιταλικές αρχές σχετιζόμενες με την πολύκροτη υπόθεση Scripta Manent, δηλαδή με τις συλλήψεις και διώξεις για την οργάνωση FAI/IRF.

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου, η πολιτική αστυνομία, γνωστοποίησε ότι έκλεισε ο κύκλος της έρευνας για τα εγκλήματα 270bis (ανατρεπτική ενότητα) και 414 (εγκληματική παράκληση)  για 7 ακόμη αναρχικούς, 4 από τους οποίους είναι συντάκτες του Croce Nera Anarchica [Αναρχικός Μαύρος Σταυρός]  και οι άλλοι 2 από το αναρχικό ραδιόφωνο RadioAzione και την ιστοσελίδα Anarhija.info, προσθέτοντας επίσης, ότι τα συγκεκριμένα άτομα είχαν τρομοκρατικούς σκοπούς. Για τους 2 από αυτούς προστέθηκε επίσης το άρθρο 280 (επίθεση με σκοπό την τρομοκρατία), σχετιζόμενη με επίθεση με εκρηκτικά, που υπογράφηκε μέσω ανάληψης ευθύνης από την FAI / FRI κατά του δικαστηρίου της Civitavecchia.

Η ειδοποίηση που έφτασε στα εν λόγω άτομα από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο της Ιταλίας,  δεν συνδυάστηκε με έρευνα και οι συμμετέχοντες δεν συνελήφθησαν.

Τα έγγραφα, δείχνουν ότι αυτό το νέο κύμα κατηγοριών, επικεφαλής του οποίου φέρεται να είναι ο εισαγγελέας Roberto Maria Sparagna, αποτελεί επέκταση της επιχείρησης Scripta Manent, για την οποία η πρώτη ακρόαση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 5 Ιουνίου.

[Με πληροφορίες από το Traces of Fire]

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα