Ιταλία: Ο Τζ. Τρία αντιστέκεται στις πιέσεις του Κινήματος 5 Αστέρων για τον προϋπολογισμό

Στην κατάρτιση του προσχεδίου προϋπολογισμού που ολοκληρώνεται τις επόμενες ώρες αναφέρθηκε έμμεσα με δηλώσεις του, ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Τζοβάνι Τρία. «Ορκίστηκα ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου προς το αποκλειστικό όφελος της χώρας και όχι άλλων και δεν ορκίστηκα μόνον εγώ», δήλωσε ο Τρία.

Η αναφορά του, σύμφωνα με τους σχολιαστές, είναι στον έντονο διάλογο που διεξάγεται στο εσωτερικό της κυβέρνησης Κόντε, σχετικά με το αν πρέπει να αυξηθεί το δημόσιο έλλειμμα, ώστε να εφαρμοστούν οι προεκλογικές υποσχέσεις της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων.

«Έχω δώσει την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ακολουθεί την οδό της μείωσης του δημόσιου χρέους για να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αλλά και των πολιτών που έχουν αποταμιεύσεις», πρόσθεσε ο ιταλός τεχνοκράτης υπουργός Οικονομικών. «Πρέπει να προστατεύσουμε τις αποταμιεύσεις των Ιταλών από την αύξηση των επιτοκίων», κατέστησε σαφές.

Ο Τρία τόνισε πάντως ότι ο νέος κρατικός προϋπολογισμός θα περιέχει μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, καθώς και το «εισόδημα του πολίτη» υπέρ των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα