Ιταλία: Μέχρι και 30 νεκροί από χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο

Μέχρι και 30 άνθρωποι φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους όταν έπεσε χιονοστιβάδα σε ξενοδοχείο της Πεσκάρα, επαρχίας του Αμπρούτσο, έπειτα από τις σεισμικές δονήσεις που έπληξαν χθες την κεντρική Ιταλία, μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, στο ξενοδοχείο ‘Rigopiano’ διέμεναν τουλάχιστον 22 ένοικοι.

H επιχείρηση διάσωσης είναι ιδιαίτερα δύσκολη λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και της έντονης χιονόπτωσης στην περιοχή.

Είκοσι πυροσβέστες, δύο συνεργεία ορειβατικής διάσωσης, έξι ασθενοφόρα και τοπική αστυνομία βρίσκονται καθ’ οδόν για το ξενοδοχείο, αλλά οι καιρικές συνθήκες δυσχεραίνουν την πρόσβαση στο ξενοδοχείο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας.

Όπως αναφέρουν η δημόσια τηλεόραση της Rai και η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας La Repubblica, o συναγερμός σημάνθηκε από δυο πελάτες του ξενοδοχείου Rigopiano.

«Δυστυχώς έλαβε χώρα μια φοβερή τραγωδία, φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχουν θύματα, αλλά δεν έχουμε ακόμη την απαραίτητη επιβεβαίωση», έγραψε στο facebook o Tζουζέπε Ντι Μάρκο, πρόεδρος της περιφέρειας της Πεσκάρα.

Πρόσθεσε ότι μέσα στο ξενοδοχείο εκείνη την στιγμή βρίσκονταν 20 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα