Ιταλία: Εγκρίθηκε ο νόμος για τη φτώχεια

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, πρόκειται να δοθούν 480 ευρώ τον μήνα σε καθεμιά από 400.000 οικογένειες, κυρίως οικογένειες με μικρά παιδιά και ανέργους άνω των 55 ετών. Το μέτρο αυτό πρόκειται δηλαδή να στηρίξει πάνω από 1.770.000 πολίτες και η επιδότηση θα έχει πιθανότατα τη μορφή προπληρωμένης κάρτας.

Συνολικά, λαμβάνοντας υπόψη τους εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, πρόκειται να διατεθούν τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στην επόμενη διετία, όπως τονίζει ο Ιταλός υπουργός εργασίας Τζουλιάνο Πολέτι, ο οποίος θα πρέπει να ασχοληθεί τώρα με τον εφαρμοστικό νόμο.

«Εγκρίθηκε ο νόμος για την φτώχεια. Ένα βήμα προόδου για να στηριχθούν οι οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Η κοινωνική στράτευση αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι.

H αντιπολίτευση των Πέντε Αστέρων, όμως, κρίνει το μέτρο απόλυτα ανεπαρκές, υπενθυμίζει ότι οι πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ιταλία ξεπερνούν τα τέσσερα εκατομμύρια και ζητά να εγκριθεί η δική του πρόταση, η οποία προβλέπει την παροχή 789 ευρώ σε κάθε πολίτη που δεν διαθέτει εργασία ή άλλου είδους εισόδημα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα