Ιταλία: Δεν αποκλείει νέα μέτρα ο Παντοάν

«Θα δούμε αν χρειασθούν περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα, αλλά η προτεραιότητά μας παραμένει η ανάπτυξη», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Rai Tre.

 

Ο Πάντοαν αναφερόταν στην πληροφορία που διέρρευσε σήμερα στον Τύπο ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από την Ιταλία τη λήψη επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων, τα οποία θα πρέπει να αντιστοιχούν στο 0,2% του ΑΕΠ της χώρας.

«Ο δρόμος που ακολουθούμε είναι αυτός της ανάπτυξης. Οι Βρυξέλλες μας υπενθυμίζουν ότι έχουμε ένα υπερβολικά υψηλό δημόσιο χρέος, το οποίο έπρεπε να αρχίσει να μειώνεται από φέτος», ανέφερε ο Ιταλός υπουργός. Ο Πάντοαν εξήγησε ότι το δημόσιο χρέος δεν έχει ακόμη μειωθεί διότι «η χώρα ήταν σε φάση αποπληθωρισμού και οι ευρύτερες συνθήκες της αγοράς δεν επέτρεψαν να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».
Όσον αφορά τις προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι οποίες αναθεωρούν προς κάτω την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ της Ιταλίας φέτος στο 0,7% αντί του αρχικού 0,9%, ο Πάντοαν ανέφερε ότι «η ανακοίνωση αυτή τον έκανε να εκπλαγεί κάπως» και «δεν είναι πολύ σύμφωνος» με αυτή.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα