Ιταλία:Ρατσιστικές επιθέσεις από ακροδεξιούς

KSYLODARMOS-650x250

Σήμερα το απόγευμα, δεκάδες άτομα εκτόξευσαν γυάλινα μπουκάλια εναντίον του λεωφορείου που μετέφερε 19 πρόσφυγες στο πρώην σχολικό συγκρότημα του Λυκείου Σόκρατε, σε βόρειο προάστιο της Αιώνιας Πόλης.

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής, μαζί με μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης Casa Pound, εκτόξευσαν καρέκλες και πέτρες κατά των αστυνομικών, η οποίοι βρίσκονται γύρω από το συγκεκριμένο κτήριο. Ακολούθησαν συγκρούσεις των αστυνομικών με μέλη της Casa Pound, πολλά από τα οποία είχαν στο μεταξύ φορέσει κράνη. Δεκατέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ενώ δυο εκ των διαδηλωτών συνελήφθησαν.

Παράλληλα, στην πόλη Τρεβίζο της βορειοανατολικής Ιταλίας, μέρος των κατοίκων προχώρησε σε σειρά έντονων διαμαρτυριών -μεταξύ άλλων άναψαν και φωτιές στους δρόμους- ζητώντας να μην φιλοξενηθούν 101 μετανάστες σε ξενοδοχείο της περιοχής. Οι αρχές αποφάσισαν πριν από λίγο την μεταφορά των μεταναστών σε πρώην στρατόπεδο, το οποίο βρίσκεται στα σύνορα των δήμων Τρεβίζο και Κασιέρ.

Τiς διαμαρτυρίες στήριξε τόσο ο περιφερειάρχης του Βένετο και στέλεχος της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά, ο Λούκα Τζάια, ο οποίος έκανε λόγο για «κίνδυνο αφρικανοποίησης της περιοχής», όσο και η ακροδεξιά πολιτική δύναμη Φόρτσα Νουόβα, μέλη της οποίας αφαίρεσαν αντικείμενα που προορίζονταν για να εξοπλίσουν τα δωμάτια των μεταναστών «για να τα δωρίσουν”, όπως είπαν, “στον ιταλικό τοπικό πληθυσμό”.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα