Ιταλία:Δημοσκόπηση δείχνει να προηγείται το κόμμα Ρέντσι

ImageHandler

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Piepoli για λογαριασμό του πρακτορείου Ansa,το  33% της πρόθεσης ψήφου συγκεντρώνει στην Ιταλία το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι ,ενώ ακολουθεί το Κίνημα Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, με 25,5%.

Η ξενοφοβική, εθνικιστική Δεξιά – Ακροδεξιά της Λέγκας του Βορρά «πείθει» το 15% του στατιστικού δείγματος, ενώ η κεντροδεξιά Forza Italia του Σίλβιο Μπερλουκόνι μόνον το 10% των ερωτηθέντων.

Σε ό,τι αφορά υποτιθέμενη εκλογική αναμέτρηση με την συμμετοχή δύο μόνο πολιτικών δυνάμεων, στην πρώτη περίπτωση το Δημοκρατικό Κόμμα επιλέγεται από το 60% των ερωτηθέντων και η Forza Italia από το 40%. Οι «δημοκρατικοί» θα κέρδιζαν, σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά και την εκλογική αναμέτρηση με τη Λέγκα του Βορρά, με ποσοστό 58% – 42%.

Σε απ’ ευθείας εκλογική αναμέτρηση με το Κίνημα Πέντε Αστέρων του κ. Γκρίλο, το κόμμα του κ. Ρέντσι, σύμφωνα με το ινστιτούτο Piepoli, θα υπερίσχυε, αλλά με μειωμένο ποσοστό, της τάξης του 55%.

Τέλος,αναφορικά με την πρόθεση ψήφου για τα μικρότερα κόμματα στη δημοσκοπική έρευνα, το κόμμα Αριστερά και Ελευθερία εξασφαλίζει 4%, το εθνικιστικό δεξιό, μεταφασιστικό «Αδέλφια της Ιταλίας» επίσης 4%, ενώ η Νέα Κεντροδεξιά του υπουργού Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο, το 2,5%.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα