Ισχυρός σεισμός στη Σκύρο χωρίς ζημιές ή θύματα

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης με επίκεντρο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Σκύρο και την Αλόννησο. Δεν αναφέρονται ζημιές και τραυματίες. Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο δήμαρχος Σκύρου, Μιχάλης Χατζηγιαννάκης μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης ταρακουνώντας ακόμα και την Αθήνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηγιαννάκης σημείωσε ότι «δεν έχουν καταγραφεί και δεν αναμένεται να καταγραφούν προβλήματα από τον σεισμό».

«Ταρακουνηθήκαμε αλλά ο σεισμός κράτησε λίγα δευτερόλεπτα», είπε περιγράφοντας τη στιγμή της δόνησης. «Ευτυχώς που συμβαίνουν τέτοιου μεγέθους σεισμοί γιατί βρισκόμαστε στο ρήγμα της Ανατολίας», δήλωσε επίσης.

Παράλληλα, η σεισμολόγος Γ. Πανοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με βεβαιότητα αν ήταν η κύρια δόνηση, ωστόσο όπως τόνισε το φαινόμενο δεν εμπνέει προς το παρόν ανησυχία.

Η περιοχή έχει δώσει στο παρελθόν πιο ισχυρές δονήσεις, ακόμη και της τάξης των 6 Ρίχτερ, ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί και ζημιές στο νησί της Σκύρου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα