Ισχυρή άνοδος στην Ασία

Ισχυρή άνοδο εμφανίζουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ καλλιεργούν προσδοκίες για επίλυση της εμπορικής διένεξης των ΗΠΑ με την Κίνα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χθες ότι είχε μια καλή συζήτηση με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ, προσθέτοντας ότι οι εμπορικές συνομιλίες “εξελίσσονται καλά”. Οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στη σύνοδο της G20 στο Μπουένος Άιρες, με τους επενδυτές να ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για το εμπόριο, δίνοντας τέλος στην αντιπαράθεση των τελευταίων μηνών που έχει οδηγήσει στην επιβολή δασμών σε προϊόντα αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει άλμα 2,6% με τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών να ανακάμπτει μετά τις χθεσινές απώλειες. Η Nippon Telegraph & Telephone σημειώνει άλμα 6,6%, ενώ η NTT DoCoMo κερδίζει 4,5%, μεταξύ άλλων.

Στον αντίποδα η Suzuki Motor Corp. σημειώνει πτώση 2,5% μετά την ανακοίνωση ότι τα λειτουργικά της κέρδη υποχώρησαν 6,6% το τελευταίο τρίμηνο.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει άλμα 3,6%. Έντονα ανοδικά κινούνται και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα, με τον δείκτη Shanghai Composite να σημειώνει άλμα 2.7% και τον Shenzhen Composite να κερδίζει πάνω από 3%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει ράλι 3,5%, ενώ στην Ταΐβάν ο δείκτης Taiex σημειώνει άνοδο 0,6%. Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1%, ενώ ο NZX 50 κατέγραψε οριακές απώλειες. Ανοδικά κινούνται και οι δείκτες σε Σιγκαπούρη, Μαλαισία και Ινδονησία.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα