Ισχυρά κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από το αμερικανικό ράλι

Με ισχυρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη αντλώντας ώθηση από το εντυπωσιακό ράλι των δεικτών της Wall Street χθες μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell για την πορεία της νομισματικής πολιτικής.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ σε ομιλία του χθες στη Νέα Υόρκη επισήμανε ότι τα αμερικανικά επιτόκια είναι πλέον κοντά στο ουδέτερο επίπεδο, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο η κεντρική τράπεζα να υιοθετήσει βραδύτερο ρυθμό στις αυξήσεις των επιτοκίων το 2019.

Η Fed αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, ενώ για το επόμενο έτος οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν η κεντρική τράπεζα να πραγματοποιήσει άλλες δύο ή τρεις αυξήσεις.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 359,59 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημειώνει άνοδο 0,7% στις 11.386,10 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 1% στις 5.034,80 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,6% στις 7.046,05 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται σε ποσοστό 1,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κερδίζει 1%.

Παράλληλα, το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει στραμμένο στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση των ηγετών των δύο χωρών το Σάββατο, στην Αργεντινή, στο πλαίσιο της συνόδου της Ομάδας των Είκοσι (G-20).

Οι δύο χώρες παραμένουν σε στενή επαφή και η Κίνα συνεχίζει να ελπίζει ότι θα υπάρξει ένα “θετικό αποτέλεσμα” από την συνάντηση, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα