Ισραήλ: Έκλεισε μεθοριακό πέρασμα με την Γάζα

Το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, έκλεισε σήμερα το Ισραήλ, λόγω της συνέχισης των παλαιστινιακών διαδηλώσεων κατά μήκος των συνόρων.

Όπως, δήλωσε επίσημη ισραηλινή πηγή το μεθοριακό πέρασμα του Ερέζ, το μόνο για ανθρώπους μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και του Ισραήλ, θα παραμείνει ανοιχτό για «τις περιπτώσεις ανθρωπιστικού χαρακτήρα και για τους ασθενείς», διευκρίνισε εκπρόσωπος του Cogat, που είναι το όργανο που έχει επιφορτιστεί με τον συντονισμό των ισραηλινών δραστηριοτήτων στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

«Το πέρασμα του Ερέζ έκλεισε λόγω της συνέχισης των βίαιων διαδηλώσεων κατά μήκος της μεθορίου», δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω όσον αφορά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνει κλειστό.

Το γραφείο πολιτικών υποθέσεων της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα επιβεβαίωσε το κλείσιμο του Ερέζ με εξαίρεση τους ασθενείς και τους κατοίκους της Γάζας που είναι να επιστρέψουν στον παλαιστινιακό θύλακα.

Την ίδια ώρα, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από τα πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στην Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων και ταραχών που ξέσπασαν κατά μήκος της μεθορίου, εν μέσω των έντονων διπλωματικών προσπαθειών που γίνονται για την εγκαθίδρυση μιας βιώσιμης κατάπαυσης του πυρός.

 ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα